tiistai 11. elokuuta 2009

Sukkasuman purkua, osa 1

Loppujen lopuksi bolerolle kävi samalla lailla kuin monelle sukalle: ensin neulottavaa on vielä ikuisuus ennen varvaskavennuksia, sitten yhtäkkiä tekele on jo liian pitkä. Tässä tapauksessa köröttelin siis kohti hihoja. Ensin ei mitään, ja sitten, oho! Neule on nyt nappia vaille valmis :D

Joitakin valmiita töitä on vielä näyttämättä, ja yritän nyt mennä aikajärjestyksessä. Ennen boleroa on siis vielä sukkia.

Hmm, näyttävät kyllä ihan lapasilta mutta kyllä siinä sukat on. Nämä menivät Ravelry-vaihtoparille jonka ajattelin jossain vaiheessa esittelevän sukat oikean kokoisessa jalassa, toistaiseksi kuvat ovat tätä tasoa.

Lanka on Cherry Tree Hill ja malli Rib Fantastic kirjasta Knitting Socks with Handpainted Yarn. Kyseisen kirja on muuten ollut oikein hyvä ostos, ja pehmeäkantisena myös kulkee hyvin mukana. Ohje oli helppo, tosin onnistuin silti sähläämään melkoisesti...Esimerkiksi kantapään tein ensin 24 silmukalla. Voisi kuvitella että olisin tajunnut tuloksen olevan liian pieni ennen kuin tein kantapään loppuun asti, mutta ei. En vieläkään tiedä, missä vaiheessa epähuomiossa siirsin silmukoita niin, että 1. ja 4. puikoilta puuttui niitä kahdeksan.

Aloitin langasta jo kerran Charade-mallia, mutta värin läikittyivät harvinaisen rumasti. Tässä mallissa raidoitus asettui oikein kiltisti. Lanka oli muutenkin mukavaa neuloa ja pehmeän tuntuista.

Lisää speksejä ravelryssä.

Ei kommentteja: